6060
首頁 | 聯絡我們

會員登入 登入 | 登記成為會員

文章分類
全部 (15)
一般 (12)
管家易 (1)
快樂家庭 (1)
最新文章
祖亞天然茶
2013年09月29日
無添加純天然的古法月餅
2013年09月15日
奇妙的輔助小工具 (5)
2013年06月09日
奇妙的輔助小工具 (4)
2013年05月18日
奇妙的輔助小工具 (3)
2013年04月05日
最新留言
洗頭頭圈
愈來愈難得
多個地方選購
快樂家庭最新消息!
響香港好似無咩用
窩心洗頭圈
2012年04月26日

由今日開始,真係好想同大家分享一下而家究竟市場係咪有好啲嘅產品比長者?係咪剩係得基本所需,好似尿片,奶粉咁?我眼見週遭都只係賣一啲日常必須要用到嘅嘢,究竟有無一啲窩心啲嘅產品,等佢地生活可以舒服一啲?

我之前到東京,就見到一啲比較窩心口嘅產品。大和民族畢嬲都係比人嘅印象都係細心啲,無論佢地出產嘅貨物,甚至乎包袋,都非常之仔細,漂亮。

而我今次見到嘅係一個用嚟防止長者洗頭時候會滴到眼嘅頭圈。好似好奇怪咁,點解要用個咁嘅頭圈,洗頭嘅時候合埋眼咪得囉!

無錯!通常,後生嘅人可以响自己沖涼嘅時候,將頭向後少少,合埋眼,啲水就唔會咁輕易入眼。但係,當一位行動無咁方便嘅長者,尤其是係要揾人代勞幫手洗嗰啲,就連洗個頭都係一件非常大工程!


而家呢個頭圈,就正正可以減低長者洗頭面對麻煩。只要長者帶上頭圈,就可以輕輕鬆鬆坐定定等人幫手洗頭,甚至乎自己都可以坐响度嘗試不求人。價錢又完全唔貴,真係絕對可以試一下!

真係日本人先會諗呢啲產品!香港人,可能只會諗快啲幫長者沖完涼就算,仲點會理佢哋有冇水入眼吖!唉……

文:唯一 童子

我要回應 | 回應 (1) | 瀏覽 (1038) | 回頁首
1
名稱: BB女
BB女
BB女
2016年03月24日 18時59分
洗頭頭圈
Hi~請問呢個頭圈係邊度可以買到?